ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника15/06/2020

УНИШТЕНО ПЕТ ТОНА ДРОГЕ

 

ПОДГОРИЦА, 15. ЈУНА /СРНА/ - У никшићкој Фабрици "Јаворак" данас је уништено око пет тона наркотика, заплијењених у претходном периоду, саопштено је из црногорског Министарства унутрашњих послова.

 

Министар унутрашњих послова Црне Горе Мевлудин Нухоџић, који је присуствовао уништавању дроге, поручио је да ће бити настављено хапшење нарко-дилера и склањање дроге са улица.

"Уништавање дроге најбоље говори о успјешном раду и координацији државних институција које се боре против трговине дрогом, а то су, прије свега, Полиција, Tужилаштво и судови", истакао је Нухоџић.

Нухоџић је нагласио да Полиција интензивно сарађује са регионалним, европским и свјетским агенцијама за борбу против дроге, што је препознала и Европска комисија у Радном документу о стању у преговарачком поглављу 24 и похвалила резултате остварене у међународним полицијским акцијама, када је ријеч о борби против кријумчарења наркотика.

"У прилог томе говори и чињеница да је у претходне три и по године, кроз размјену информација црногорске полиције са партнерским службама, на прекоокеанским бродовима заплијењено око 30 тона кокаина и 20 тона хашиша. Овим акцијама смо задали снажан ударац организованим криминалним групама које се баве трговином дрогом", оцијенио је Нухоџић.

Он је додао да је криминалитет дроге једна од највећих пријетњи безбједности, а један од видова борбе против ове пошасти је управо и трајно уништавање дроге, саопштено је из ресорног министарства.

Данашњем уништавању дроге присуствовали су представници интерресорне Комисије за спровођење поступка уништења опојне дроге.