ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника28/06/2020

ЂАКОН НЕПРИЗНАТЕ "ЦРНОГОРСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ" ПОЗИВАО НА "БЉЕСАК" И "ОЛУЈУ"

 

ПОДГОРИЦА, 28. ЈУНА /СРНА/ - Против ђакона канонски непризнате "црногорске православне цркве" Стева Машановића из Тивта поднесена је кривична пријава због сумње да је на друштвеној мрежи поставио објаву увредљиве садржине са говором мржње и нетрпељивости на основу националне припадности, те да је позивао на насиље, пренио је "Спутњик".

 

"Против С.М. из Тивта поднесена је кривична пријава због сумње да је извршио кривично дјело изазивање националне, расне и вјерске мржње", саопштено је из Управе полиције Црне Горе.

У саопштењу се додаје да се сумња да је С.М. /45/ из Тивта, ђакон канонски непризнате "црногорске православне цркве", поставио спорни коментар на друштвеној мрежи.

"Упознат је надлежни државни тужилац који се изјаснио да се у радњама С.М. стичу елементи кривичног дјела изазивање националне, расне и вјерске мржње", наводи се у саопштењу.

Подгоричке "Вијести" објавиле су да је ријеч о Стеву Машановићу из Тивта.

"Нећете четници, Божију вам вјеру дајем, ни милиметар. Неретва и Сутјеска, 'Бљесак' и 'Олуја' ће вам бити обданиште што вас овдје чека. Мантије ми моје. Мултиетничка, никад мултичетничка. Таман ме браде и мантије коштало. Е вива Монтенегро, е вива Црна Горо, мајко", написао је Машановић уз постављен линк песме "Светиња" хрватског пјевача и десничара Мирослава Шкоре.

Нешто касније, Машановић је обрисао ову поруку, али су се њени скриншотови проширили друштвеним мрежама.

Машановић је поријеклом из околине Зворника, а у Тивту живи од дјетињства.
Медији су објавили да је дуго година био професионално војно лице - подофицир по уговору у Војсци Југославије, односно Војсци Црне Горе гдје је добио отказ, послије чега је постао истакнути локални активиста Социјалдемократа Ивана Брајовића, предсједника Скупштине Црне Горе.