ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана28/06/2020

ЈЕРИНИЋ: АКО НЕ ЗАБОРАВИМО ПРОШЛОСТ, МОЖЕМО СЕ НАДАТИ КВАЛИТЕТНОЈ БУДУЋНОСТИ

 

ДОБОЈ, 28. JУНA /СРНА/ - Градоначелник Добоја Борис Јеринић поручио је данас поводом обиљежавања Дана града - Видовдана, да се квалитетна будућност може постићи ако се не заборави прошлост, а гради садашњост.

 

"Веома је значајно да данас одамо почаст свим јунацима који су уградили своје животе у темеље Републике Српске, а сјетићемо се и оних који су страдали у добојском логору, Првом и Другом свјетском рату, као и оних који су дали своје животе за слободу свих нас на овим просторима", изјавио је Јеринић новинарима.

Градоначелник је навео да је овогодишње обиљежавање Дана града организовано скромније у односу на претходне године усљед специфичних околности изазваних пандемијом вируса корона.

"Видно је да је Добој градилиште. На било коју страну да кренете - Озрен, Требаву, Крњин, Вучијак, урбани дио града, видно је да се ради", изјавио је Јеринић.

Он је указао да је Градска управа опредијељења да се настави са радовима упркос томе што су три мјесеца ванредног стања у Републици Српској успорила низ пројеката.

Јеринић је за реализацију низа капиталних пројеката на подручју ове локалне заједнице изразио захвалност предсједницима Републике и Владе Жељки Цвијановић и Радовану Вишковићу, као и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику и предсједавајућем Савјета министара Зорану Тегелтији.

Према његовим ријечима завршена је комплетна реализација магистралног пута од Каруше /граница са Федерацијом БиХ/ до Дугог Поља код Модриче, изграђена је прва дионица ауто-пута "Пет це", нова спортска дворана добија обрисе, уређују се индустријске зоне на Усори и Руданци, врши се низ реконструкција градских улица, а завршен је пројекат, те изабран извођач за комплетну реконструкцију јавне расвјете на територији ове локалне заједнице, како у граду тако и на селу.

"Жеља нам је да сви грађани осјећају да сарадња са Владом Републике Српске, са предсједницом Републике Српске, српским чланом Предсједништва БиХ и предсједавајућем Савјета министара даје прве резултате, прве плодове и то смо обећавали", изјавио је Јеринић.

Он је поручио да ова локална заједница има стратешки положај у Републици Српској, чему свједочи и стална присутност високих званичника.

Јеринић је истакао да би многи пројекти у Добоју били успорени без подршке Владе Српске и подсјетио на недавну траншу из Фонда солидарности у износу од 1.875.000 КМ, која овој локалној заједници даје немјерљив вјетар у леђа.

Он је нагласио да је завршен пројекат за изградњу новог Административног центра гдје ће бити смјештене градске и републичке институције, што је Добоју као регионалном центру и неопходно.

Гадоначелник Добоја је навео да ће ускоро почети грађевински радови на изградњи нове болнице с обзиром на то да су у току припремни радови, а пројекат на ревизији.

Према његовим ријечима, у току су и радови на изградњи фискултурне сале Медицинске школе, која се гради захваљујући и средствима Владе Србије.

Јеринић је данас заједно са представницима локалне власти положио вијенац у Спомен-соби погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата, која се налази у просторијама Борачке организације града Добоја, у Парку народних хероја код Спомен-костурнице жртвама Другог свјетског рата и код спомен-обиљежја цивилним жртвама страдалим у отаџбинском рату.

Вијенци су положени и код Спомен-парка Добојски логор код жељезничке станице, а биће положени и код спомен-костурнице жртвама добојског логора код Храма Светих апостола Петра и Павла, као и у насељима Станови, Буковица Велика и Аеродром.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: