ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Српска памти05/07/2020

ОДГОВОРНИ ЗА ЗЛОЧИНЕ МОРАЈУ БИТИ ПРОЦЕСУИРАНИ

 

БРАТУНАЦ, 5. ЈУЛА /СРНА/ - Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић изјавио је данас у Братунцу да мора бити процесуиран свако ко је одговоран за и само једну жртву која се догодила на простору Подриња, јер се ризикује да се понови оно што је било у прошлости.

 

Савчић је истакао да без утврђивања истине и санкција за све одговорне нема мира јер се ризикује да се понови оно што је било у ближој и даљој прошлости.

"Ми шаљемо јасну поруку мира, желимо мир, али смо јасни и опредијељени да ћемо одлучно бранити оно што је крвљу створено", закључио је Савчић.

Према његовим ријечима, прошао је период када је Дрина била мутна и крвава и дошло је вријеме да она буде природно чиста, бистра и лијепа, а да би таква била мора се доказати истина за све оно што догађало на том подручју у вријеме посљедњег одбрамбено-отаџбинског рата.

На гробљу у Братунцу данас је служен парастос за 3.265 Срба из средњег Подриња страдалих од муслиманских снага у протеклом рату, међу којима су и они убијени на Петровдан прије 28 година у селима око Сребренице и Братунца.