ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима06/07/2020

БЕЗ ПРОБЛЕМА У САОБРАЋАЈУ

 

БАЊАЛУКА, 6. ЈУЛА /СРНА/ - У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ услови за вожњу су повољни, а на граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

 

На граничним прелазима Хум и Метаљка није дозвољен улазак у Црну Гору, док је гранични прелаз Делеуша од раније затворен због радова.

Улазак у Црну Гору из БиХ могућ је само уз обавезни ПЦР или ЕЛИСА тест стар максимално 48 часова.

Tранзит кроз Црну Гору без посједовања ПЦР или ЕЛИСА теста омогућен је уз контролу времена уласка, проласка контролних пунктова и изласка, без задржавања у Црној Гори.

БиХ је отворила границе према Хрватској, Србији и Црној Гори. Одлука се односи само на грађане те три државе, док држављани осталих земаља у БиХ могу ући уколико имају оправдане разлоге и негативан тест на вирус корона, не старији од 48 часова. Улазак у БиХ дозвољен је и за супружнике и малољетну дјецу држављана БиХ.

Србија је отворила граничне прелазе за путнички и робни саобраћај без неопходног теста на вирус корона и дозволе комисије.

Због санације магистралног пута Љубиње-Tребиње, у мјесту Tуље, сваки дан, осим недјеље од 8.00 до 14.00 часова саобраћај ће бити обустављен и преусмјерен на путни правац Столац-До-Берковићи-Кривача-Билећа-Tребиње.

У току је реконструкција дионице магистралног пута Чатрња-Градишка, због чега се саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

Саобраћај се на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи на подручју општина Источна Илиџа и Tрново одвија наизмјенично, једном траком, уз семафоре, због изградње МХЕ Крупац на ријеци Жељезници.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута Брод-Оџак, у мјесту Клакар Доњи, од 8.15 до 15.05 часова радним данима буде повремених обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

На магистралном путу Пелагићево-Градачац, у мјесту Tурић Просјек, због деминирања, актуелне су повремене обуставе саобраћаја од 8.05 до 15.05 часова.

И на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, на деминерском радилишту "МСП Горњи Божинци" од 8.15 до 15.05 часова радним данима актуелне су повремене обуставе саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце саобраћај се сваки дан, осим недјеље, обуставља од 8.00 до 16.00 часова. Изван времена обуставе, саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, уз регулацију свјетлосном сигнализацијом.

У току је санација клизишта на регионалном путу Котор Варош-Кнежево, у мјесту Живинице, те радним данима у интервалу од 7.00 до 17.00 часова буде повремене обуставе саобраћаја од максимално пет минута.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика одвијање саобраћаја је успорено, наизмјенично једном траком, због клизишта. Једном траком саобраћа се и на регионалном путу Прибој-Лопаре, у насељеном мјесту Прибој, преко моста на Лабуђанској ријеци, због оштећења моста.

У току је реконструкција моста преко ријеке Љубине у Семизовцу /М-18/. Саобраћај се из смјера Тузле преусмјерава на пут Семизовац-Илијаш-Подлугови-Сарајево. Возила која се крећу из правца Сарајева према Тузли и Илијашу, као и возила из правца Илијаша за Сарајево саобраћају наизмјенично, једном траком.

Саобраћај је обустављен због радова у тунелима Орманица на магистралном путу Сребреник-Орашје и Винац на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф.

Због радова на мосту у мјесту Рељево на магистралном путу Јошаница-Ступ саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.