ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника07/07/2020

ПРЕТРЕСИ НА 29 ЛОКАЦИЈА, ШТЕТА ПО БУЏЕТ 36 МИЛИОНА КМ

 

САРАЈЕВО, 7. ЈУЛА /СРНА/ - Припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ, у оквиру оперативне акције "Делта" усмјерене ка сузбијању недозвољеног промета акцизних производа и прања новца, претресају стамбене и пословне објекте, те покретне ствари на укупно 29 локација у БиХ.

 

Акција се проводи од јутрос по наредбама Суда и Tужилаштва БиХ на подручју Брчког, Обудовца, Бијељине, Tузле, Сребреника, Живиница, Сарајева, Зенице, Tравника, Новог Tравника, Витеза, Посушја, Груда, Љубушког и Мостара.

"Осумњичена лица терете се да су у сарадњи са другим лицима, с циљем стицања противправне имовинске користи, основала групу за организовани криминал, ради незаконитог стављања у промет дувана за пушење и цигарета, без плаћања акцизе на дуван за пушење и цигарете и без обиљежавања наведених производа акцизним маркицама БиХ, чиме је буџет БиХ оштећен за око 36.000.000 КМ по основу неплаћене акцизе на дуван за пушење и цигарете", саопштено је из Сипе.

Наведене активности проводе се у сарадњи са службеницима Управе за индиректно опорезивање и више полицијских агенција у БиХ. Више инФормација о резултатима оперативне акције "Делта" биће познато након реализације наредби Суда БиХ и Tужилаштва БиХ.