ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима09/07/2020

БЕЗ ПРОБЛЕМА У САОБРАЋАЈУ

 

БАЊАЛУКА, 9. ЈУЛА /СРНА/ - Саобраћај се јутрос на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија редовно, уз повољне услове за вожњу, а на граничним прелазима нема дужих задржавања, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

 

На граничним прелазима Хум и Метаљка није дозвољен улазак у Црну Гору, док је гранични прелаз Делеуша од раније затворен због радова.

Улазак у Црну Гору из БиХ могућ је само уз обавезни ПЦР или ЕЛИСА тест стар максимално 48 часова. Tранзит кроз Црну Гору без посједовања ПЦР или ЕЛИСА теста омогућен је уз контролу времена уласка, проласка контролних пунктова и изласка, без задржавања.

БиХ је отворила границе према Хрватској, Србији и Црној Гори.

Држављани осталих земаља у БиХ могу ући уколико имају оправдане разлоге и негативан тест на вирус корона, не старији од 48 часова. Улазак у БиХ дозвољен је и за супружнике и малољетну дјецу држављана БиХ.

Србија је отворила граничне прелазе за путнички и робни саобраћај без неопходног теста на вирус корона и дозволе комисије.

Сутра ће од 12.00 до 22.00 часа бити забрањен саобраћај за теретна возила укупне масе преко 3,5 тоне на дионицама магистралних путева: граница Српске/ФБиХ /Луке/-Власеница,
Власеница-Коњевић Поље и Коњевић Поље-Братунац, а у суботу, 11. јула, од 00.00 до 20.00 часова на дионицама магистралних и регионалних путева: Каракај-Власеница, Коњевић Поље-Братунац и Братунац-Сребреница.

Због санације магистралног пута Љубиње-Tребиње, у мјесту Tуље сваки дан, осим недјеље од 8.00 до 14.00 часова саобраћај ће бити обустављен и преусмјерен на путни правац Столац-До-Берковићи-Кривача-Билећа-Tребиње.

У току је изградња МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Tрново одвија наизмјенично, једном траком, уз семафоре.

Због деминерских радова на магистралном путу Пелагићево-Градачац, у мјесту Tурић Просјек, актуелне су повремене обуставе саобраћаја од 8.05 до 15.05 часова.

На дионици магистралног пута Брод-Оџак, у мјесту Клакар Доњи, због деминерских радова у времену од 8.15 до 15.05 часова радним данима, буде повремених обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Због деминерских радова на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, на деминерском радилишту "МСП Горњи Божинци" од 8.15 до 15.05 часова радним данима, актуелне су повремене обуставе саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце саобраћај сваки дан, осим недјеље, буде обустављан у времену од 8.00 до 16.00 часова. Изван времена обуставе, саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, уз регулацију свјетлосном сигнализацијом.

У току је санација клизишта на регионалном путу Котор Варош-Кнежево, у мјесту Живинице, те радним данима у интервалу од 7.00 до 17.00 часова буде повремено обустављен саобраћај максимално пет минута.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјенично, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Орманица на магистралном путу Сребреник-Орашје, у тунелу Винац на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф и Јасен на магистралном путу Прозор-Јабланица.

Због радова на мосту у мјесту Рељево на магистралном путу Јошаница-Ступ саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.