ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона09/07/2020

ВЕЧЕРАС ПРИЛИЧАН СКОК БРОЈА ЗАРАЖЕНИХ

 

БЕОГРАД, 9. ЈУЛА /СРНА/ - Премијер Србије Ана Брнабић изјавила је да је не охрабрују подаци који су стигли вечерас, јер показују приличан скок броја заражених вирусом корона, те додала да неће презати од увођења рестриктивнијих мјера, ако досад предузете не буду дале резултате.

 

Брнабићева је изразила очекивање да ће рестриктивне мјере које су данас донесене дати резултате и допринијети смањењу броја обољелих наредних дана.

"Нама је потребно да имамо константан пад неколико дана заредом да бисмо знали да смо на сигурном. Боримо се, шта да радимо друго? Ово је борба свих нас заједно", рекла је Брнабићева за РTС.

Она је истакла да је увођење рестриктивнијих мјера било неопходно и да се нада да ће оне за пет до 10 дана допринијети смањењу броја заражених у Београду, гдје је ситуација најкритичнија.

Брнабићева је рекла да би забрана кретања и полицијски час, без икакве сумње, били најефикаснија мјера и да се у марту и априлу показало да је за кратко вријеме допринијела томе да се смањи број заражених.

Говорећи о протестима који се одржавају и вечерас у неколико градова Србије, она је рекла да није срећна што се људи окупљају, јер свако окупљање представља ризик од преношења вируса корона, али да је добро док год носе маске, поштују мјере и док су протести мирни.

Она очекује да ће и у наставку вечери протести остати мирни и да се неће поновити слике из претходне двије вечери.