ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво10/07/2020

СУТРА ОБИЉЕЖАВАЊЕ ДАНА ОСЛОБОЂЕЊА СРЕБРЕНИЦЕ

 

БРАТУНАЦ, 10. ЈУЛА /СРНА/ - Удружење грађана "Источна алтернатива" Републике Српске организоваће сутра округли сто у част прославе Дана ослобођења Сребренице 11. јула 1995. године, када су престали напади и убиства Срба из такозване заштићене зоне УН на овом подручју.

 

Предсједник овог удружења Војин Павловић рекао је Срни да ће први пут обиљежити дан ослобођења Сребренице и њен улазак у састав Републике Српске.

"Тај датум и догађај треба обиљежавати јер су тада престали напади и убиства Срба из такозване заштићене зоне УН на овом подручју. Одржаћемо округли сто о значају ослобођења Сребренице за Републику Српску и то ће бити прва у низу активности коју ће `Источна алтернатива` организовати ове и наредних година, с циљем евоцирања успомена на тај датум, блиставу српску ратну побједу чије обиљежавање ће постати традиција", поручио је Павловић.

Павловић је најавио да ће активисти овог удружења, као и претходних година, 13. јула посјетити српска стратишта и код објеката у којима су били муслимански логори за Србе у сребреничкој општини положити цвијеће, прислужити свијеће за покој душа српских мученика и одати им дужну почаст.

"Ове године положићемо цвијеће код бивших логора у згради бивше полицијске станице и зграде Основног суда у Сребреници, а прије тога у 10.00 часова посјетићемо мјесто убиства српског полицајца у задружном кругу у Кравици и положити цвијеће", прецизирао је Павловић.

Округли сто биће одржан у братуначком салону "Колосеум" у 18.00 часова, уз поштовање мјера заштите од ковида-19.