ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Српска памти11/07/2020

ОБИЉЕЖАВАЊЕ ДАНА ОСЛОБОЂЕЊА СРЕБРЕНИЦЕ

 

БРАТУНАЦ, 11. ЈУЛА /СРНА/ - У Братунцу ће данас бити одржан округли сто у част прославе Дана ослобођења Сребренице 11. јула 1995. године, када су престали напади и убиства Срба из такозване заштићене зоне УН на овом подручју, чији је организатор Удружење грађана "Источна алтернатива".

 

Предсједник Уудружења Војин Павловић рекао је Срни да ће први пут обиљежити дан ослобођења Сребренице и њен улазак у састав Републике Српске, уз оцијену да овај датум треба обиљежавати будући да су тада престали напади и убиства Срба из такозване заштићене зоне УН на овом подручју.

"Одржаћемо округли сто о значају ослобођења Сребренице за Републику Српску и то ће бити прва у низу активности коју ће `Источна алтернатива` организовати ове и наредних година, с циљем евоцирања успомена на тај датум, блиставу српску ратну побједу чије обиљежавање ће постати традиција", појаснио је Павловић.

Павловић је најавио да ће активисти овог удружења, као и претходних година, 13. јула посјетити српска стратишта и код објеката у којима су били муслимански логори за Србе у сребреничкој општини положити цвијеће, прислужити свијеће за покој душа српских мученика и одати им дужну почаст.

"Ове године положићемо цвијеће код бивших логора у згради бивше полицијске станице и зграде Основног суда у Сребреници, а прије тога у 10.00 часова посјетићемо мјесто убиства српског полицајца у задружном кругу у Кравици и положити цвијеће", прецизирао је Павловић.

Округли сто биће одржан у братуначком салону "Колосеум" у 18.00 часова, уз поштовање мјера заштите од ковида-19.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: