ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона10/07/2020

ПОЗИТИВНО ЈОШ ДЕВЕТ ЛИЦА, ТРЕНУТНО 146 ЗАРАЖЕНИХ

 

БИЈЕЉИНА, 10. ЈУЛА /СРНА/ - На вирус корона у Бијељини позитивно је још девет лица, а тренутно је заражено укупно 146, рекао је помоћник директора за медицинска питања Болнице "Свети Врачеви" Микајло Лазић.

 

Према његовим ријечима, у протекла 24 часа тестирана су 52 лица, од којих је девет било позитивно, а податак Института за јавно здравство о 12 нових случајева у Бијељини укључује и општине Угљевик и Лопаре, у регији Семберије и Мајевице.

"У болничком карантину је девет особа са средње тешком клиничком сликом, нико није прикључен на респиратор, поједини пацијенти повремено захтијевају кисеоничку терапију, али углавном су сви добро", рекао је Лазић новинарима.

Он је додао да је од почетка пандемије на подучју Семберије забиљежено 167 позитивних на вирус корона, од чега је 18 излијечено, три су, нажалост, преминула, а до сада је тестирано 1.890 особа.

"Бијељинска болница има довољно тестова и сви који треба да буду тестирани се и тестирају. Тестирају се и сви контакти заражених, што омогућава рану изолацију и тренд опадања новозаражених, јер смо имали дане са 39, 25 и 10 нових случајева, до данашњих девет", рекао је Лазић и додао да то указује на врло успјешну идентификацију и изоловање нових случајева.

Лазић је рекао да је тестирана и вршилац дужности директора Болнице "Свети Врачеви" Милица Ловрић и да је негативна на вирус корона, али да се налази у самоизолацији јер је била у контакту са позитивном особом.

"Већ дужи период немамо нове случајеве заражених љекара у бијељинској болници и рад ове здравствене установе се одвија без проблема, а 12 здравствених радника који су позитивни на вирус корона, су асимптоматски", навео је Лазић и нагласио да је ова ситуација стављена под контролу.

Он је навео да се сви пацијенти тестирају на вирус корона прије смјештања и прије отпуштања из болнице, при чему је откривен један случај пацијента позитивног на вирус корона који је брзо идентификован и преведен у ковид болницу.

"Епидемиолошка ситуација на подручју Семберије и даље је неповољна и сви морамо да схватимо озбиљност примјене препоручених мјера", поручио је Лазић.