ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво10/07/2020

ОДРЖАНА СВЕЧАНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

 

НОВИ ГРАД, 10. ЈУЛА /СРНА/ - У Новом Граду данас је одржана свечана сједница Скупштина општине /СО/ поводом Петровдана, Дана те општине, који се и ове године обиљежава у складу са закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације.

 

Начелник општине Мирослав Дрљача рекао је да је у Новом Граду и ове године највише пројеката планирано у области реконструкције путева и водоснабдијевања.

"У протеклом периоду је доста рађено у области водоснабдијевања. И у наредном периоду ће бити настављена изградња водоводне мреже јер се стварају услови за побољшање квалитета живота у сеоском подручју", рекао је Дрљача.

Он је нагласио да се знатна средства улажу у реконструкцију путне мреже у сеоском подручју с обзиром на то да двије трећине становника општине живи у селима.

Дрљача је рекао и да је приоритетно питање економија и развој индустријске зоне Пољавнице, те дефинисање конкретног туристичког производа.

Он је истакао да се ове године Петровдан обиљежава у складу са закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације.

"Ми смо за Дан општине имали програм `Петровдански дани`, са око 30 спортских и манифестација културе које ове године нису одржане због епидемије вируса корона", навео је Дрљача.

Предсједник СО Мирко Згоњанин рекао је да су од почетка године одржане четири редовне сједнице локалног парламента, те обрађено 20 тема из програма рада и још 19 које нису биле предвиђене.

"Донесене су 32 одлуке, усвојене 22 информације, 16 извјештаја, три програма и пет планова", навео је Згоњанин.

У недјељу, 12. јула, у Храму Светих апостола Петра и Павла у Новом Граду у 9.00 часова биће служена литургија, а у 10.30 часова делегације ће положити вијенце и прислужити свијеће код централног спомен-обиљежја погинулим борцима.

У 19.00 часова у главној улици у Новом Граду биће отворена изложба фотографија посвећена обиљежавању стотину година постојања Фудбалског клуба "Слобода".

Од 20.30 часова биће одржана свечана академија, на којој ће бити уручена признања.