ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона10/07/2020

ДОДИК: ПРОШИРИТИ МЈЕРЕ ЗАШТИТЕ НА НОШЕЊЕ МАСКИ НА ОТВОРЕНОМ

 

БАЊАЛУКА, 10. ЈУЛА /СРНА/ - Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас да је Извршни комитет ове странке оцијенио да је епидемиолошка ситуација у Републици Српској тешка и комплексна и да је за то потребно проширити дио постојећих мјера, што би значило ношење заштитних маски и на отвореном простору.

 

Додик је нагласио да је здравствени сектор до сада успјешно одговорио на изазове који се односе на пандемију, али да је постојеће ситуација изазовна и подсјетио да је Влада Српске издвојила 40 милиона КМ за раднике у здравственом сектору и још 100 милиона КМ за здравствени систем.

Додик је на конференцији за новинаре након сједнице Извршног комитета СНСД-а у Бањалуци истакао да у Српској постоје довољне залихе медицинског материјала, односно маски, рукавица и респиратора.

Предсједник СНСД-а је навео да Извршни комитет тражи мјере одговорности менаџмента Болнице и Дома здравља у Бијељини, због великог броја заражених здравствених радника, односно због неодговорног понашања.

Говоређи о економској ситуацији у Републици Српској, Додик је рекао да је бруто домаћи производ од 1. јануара до 30. јуна ове године пао за 3,3 одсто.