ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво10/07/2020

ЈЕДАН ДЕМОНСТРАНТ УБО ДРУГОГ НОЖЕМ У НОГУ

 

БЕОГРАД, 10. ЈУЛА /СРНА/ - Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић рекао је да је вечерас у сукобу двије фракције међу демонстрантима у Београду један повријеђен ножем, као и да је бачена пиротехника према улазу у Скупштину Србије и полицији, те апеловао да се то не чини и не прибјегава насиљу.

 

Стефановић је рекао да је један од демонстраната чији су иницијали О.З. /47/ из Лапова нанио ножем убоде С.З. /32/ из Панчева по десној нози, након свађе, те да је нападач ухапшен.

"Још једном бих замолио људе који долазе на протесте, без обзира што крше епидемиолошке мере, да се не дешава оваква врста насиља да се међусобно обрачунавају", рекао је вечерас Стефановић за ТВ "Пинк".

Министар унутрашњих послова Србије замолио је оне који протестују да не бацају пиротехнику према полицајцима, јер могу неког да повриједе или полицајца или некога на скупу, те да се уздрже од насиља и дивљаштва, јер могу да нанесу огромну штету угледу Србије и некога повриједе.

Стефановић је рекао да није блокиран ауто-пут Нови Сад – Београд, јер је кордон полиције без употребе силе демонстранте зауставио на 500 до 600 метара од ауто-пута, тако да су они одлучили да се врате у правцу Новог Сада.

"Ауто-пут није блокиран, ту није било никаквог насиља и силе. Блокада ауто-пута није добра за друге људе, јер се угрожавају права других људи да се крећу. То се завршило мирно. Важно да нема тензија и сукоба. Још једном апелујем да људи не чине насиље", рекао је Стефановић.

У Србији и вечерас у Београду, Новом Саду, Нишу и другим градовима демонстранти изражавају незадовољство актуелном влашћу и мјерама у борби против епидемије вируса корона.