ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет12/07/2020

ОДНОСИ ВАШИНГТОНА И МОСКВЕ НА НАЈНИЖЕМ НИВОУ У ИСТОРИЈИ

 

МОСКВА, 12. ЈУЛА /СРНА/ - Односи између САД и Русије "буквално" су пали на најнижу тачку у историји и цјелокупна ситуација је тешка, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

 

"Ситуација је тешка у вези са билатералним односима и вјероватно у смислу одговорности наше двије земље за мултилатералне односе, превасходно што се тиче контроле оружја и глобалне стабилности", изјавио је Песков.

Песков је истакао да руски и амерички експерти тренутно успостављају контакт како би размотрили споразуме о контроли наоружања, али је додао да је постигнут мали напредак у постизању разумијевања о значају очувања постојећих договора као што је Нови СТАРТ, преноси "Спутњик".

"САД и Русија су одговорне за контролу нуклеарног наоружања јер арсенали других земаља, као што је Кина, нису близу оних које посједују Вашингтон и Москва", рекао је Песков.

Осим сталне праксе примјене једностраних санкција против Русија САД недавно су окончале обавезујуће споразуме о контроли наоружања, а Нови СТАРТ је био једини још на снази након што је Вашингтон одбацио споразум о нуклеарним ракетама средњег домета /ИНФ/ и споразум Отворено небо са Москвом.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: