ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет12/07/2020

ПРОСТИТУТКЕ ТРАЖЕ ОТВАРАЊЕ БОРДЕЛА

 

ХАМБУРГ, 12. ЈУЛА /СРНА-Ројтерс/ - Проститутке у Хамбургу протестовале су захтијевајући од власти да дозволи отварање бордела у Њемачкој, након што су више мјесеци били затворени због пандемије вируса корона.

 

"Најстаријем занату потребна је ваша помоћ", писало је на транспаренту једног од учесника у улици Хербертштрасе у Хамбургу.

Неки демонстранти носили су позоришне маске, а неки су свирали на различитим инструментима.

Удружење радника секс индустрије, које је организовало протесте, саопштило је да стална блокада и забрана рада бордела присиљава неке од њих да раде на улици што је незаконито и много опасније и није у складу са хигијенским стандардима.

Исти извор је навео да јавне куће могу брзо да примијене мјере против пандемије вируса корона, што су урадили и други, укључујући заштитне маске, вентилацију просторија и регистрацију контакта посјетилаца.

"Проституција не носи већи ризик од инфекције од других услуга које укључују додиривање тијела као што су масажа или козметика, па чак и плес и контакт спортови", наводи се у саопштењу, и додаје да је хигијена саставни дио проституције.

Након што су широм Њемачке поново отворене продавнице, ресторани и барови, радници у секс индустрије су изоловани и њима је одузето право на егзистенцију и поред тога што не представљају већу опасност по здравље.

Проституција је легална у Њемачкој.