ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона12/07/2020

НА ФЛОРИДИ ВИШЕ ОД 15.000 ЗАРАЖЕНИХ У ЈЕДНОМ ДАНУ

 

МАЈАМИ, 12. ЈУЛА /СРНА-Ројтерс/ - У америчкој држави Флориди у једном дану је потврђено више од 15.000 новозаражених вирусом корона, дан након што је забавни парк "Волт Дизни ворлд" у Орланду отворио своја врата.

 

Број нових случајева на Флориди већ је премашио дневни рекорд било које европске земље током врхунца епидемије.

Флорида је већ пробила рекорд државе Њујорк од 12.847 новозаражених 10. априла када је била епицентар пандемије у САД.

Компанија "Волт Дизни" ограничила је број посјетилаца у два најпопуларнија забавна парка у Орланду уз поштовање низа безбједносних мјера, укључујући обавезно ношење маски и провјере температуре.

Број случајева новозаражених расте у 40 америчких држава.

САД су већ пробиле глобални рекорд на дневном нивоу са више од 60.000 случајева у посљедња четири дана заредом. Хоспитализација и стопа заражености такође су у порасту у Аризони, Калифорнији и Тексасу.

Здравствени званичници апеловали да људи носе маске и тако спријече ширење вируса, али је то питање постало политичко у САД за разлику од већине других земаља.

Амерички предсједник Доналд Трамп јуче се први пут појавио у јавности са маском на лицу током посјете војној болници недалеко од Вашингтона, седам мјесеци од избијања епидемије. Трамп је раније одбијао да носи маску уз образожење да је то ствар личног избора.

Многи Американци и даље одбијају да носе маску, за коју експерти кажу да спречава трансмисију вируса који је до сада убио више од 134.000 Американаца.

Активисти који се противе ношењу маски организовали су јуче протест испред грил-ресторана и бара у Виндермиру на Флориди. Ресторан се нашао у центру пажње након што је власница Кери Хадсон рекла да не тражи од гостију да носе маске.

Десетине болница на Флориди пријавиле су да више немају слободних кревета на одјељењима интензивне његе. У САД је до сада потврђено 3,38 милиона случајева инфекције вирусом корона.