ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво13/07/2020

ТУЖИЛАШТВО БиХ ТРАГА ЗА ДОКУМЕНТАЦИЈОМ

 

САРАЈЕВО, 13. ЈУЛА /СРНА/ - Припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ претресају просторије Међународног аеродрома Сарајево због увезених респиратора из Кине којима се загубила документација, изјавио је Срни портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић.

 

"Према налогу тужилачког тима и уз наредбу Суда БиХ врше се претреси у потрази за одређеном документацијом", рекао је Грубешић.

Он је додао да тренутно не може говорити о томе да ли је до сада ишта изузето.

Поједини медији објавили су да се претрес врши јер се, према незваничним информацијама, загубила документација од прве пошиљке респиратора из Кине, када их је увезено 80.

Истрагу у предмету "Респиратори" спроводи Тужилаштво БиХ због увоза 100 респиратора из Кине за здравствени систем Федерације БиХ посредством компаније "Сребрена малина" из Сребренице која се бави пољопривредном производњом.

Осумњичени су федерални премијер Фадил Новалић, директор Федералне управе цивилне заштите Фахрудин Солак, власник "Сребрене малине" Фикрет Хоџић, те директор Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ Александар Золак.