ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво13/07/2020

ВРХОВАЦ: НИКО НЕЋЕ ГРАДИТИ СПОМЕНИКЕ тзв. АРМИЈИ БиХ И ХВО-у У СРПСКОЈ

 

БАЊАЛУКА, 13. ЈУЛА /СРНА/ - Предсједник Савеза ратних војних инвалида /РВИ/ Републике Српске Драган Врховац поручио је народном посланику Драшку Станивуковићу да ни он нити било ко други никада и нигдје неће у Републици Српској градити паркове мира и споменике Армији БиХ и ХВО-у.

 

"Сви овакви покушаји биће спријечени на све могуће начине од ратних војних инвалида, породица погинулих бораца и бораца Војске Републике Српске /ВРС/“, рекао је Врховац Срни.

Врховац је истакао да би требало да буде обавеза свима, а посебно онима који излазе са оваквим изјавама, да граде спомен-обиљежја погинулим борцима ВРС и да их одржавају.

Кандидат ПДП-а за градоначелника Бањалуке Драшко Станивуковић изнио је идеју да у Бањалуци направи парк мира у коме би биле постављене статуе три војника. "Као градоначелник Бањалуке волио бих да направим парк мира у коме би била статуа три различита војника који стоје на једној подлози, да кажемо људи то је иза нас", рекао је Станивуковић током гостовања у једној TВ емисији.