ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво13/07/2020

ГЛИГИЋ: ЈОШ НЕМА РЕЗУЛTАTА УЗОРКОВАЊА

 

БОСАНСКО ГРАХОВО, 13. ЈУЛА /СРНА/ - Начелник општине Босанско Грахово Милорад Глигић рекао је Срни да су становници ове локалне заједнице забринути јер још нема резултата узорковања сумњивог отпада из Италије.

 

"Грађани свакодневним мирним протестима траже истину и с правом протестују јер није испуњено обећање да ће отпад из Италије бити измјештен са подручја Грахова", нагласио је Глигић и додао да је отпад истоварен на депонији "Корита" и у самом центру Босанског Грахова у кругу некадашње фирме "Борац".

Глигић је рекао да се мирни протести настављају све док отпад не буде одвезен из ове локалне заједнице.

Делегат из реда Срба у Дому народа Парламента Федерације БиХ Драгана Дамјановић, која је данас присуствовала мирним протестима, апеловала је на све надлежне институције да се хитно ријеши проблем отпада из Италије.

"Апелујем на надлежне институције, првенствено Ливањског кантона, које су издале рјешење за управљање отпадом, да по угледу на федерално Министарство пониште рјешење и наложе уклањање отпада из Дрвара и Грахова", нагласила је Дамјановићева у изјави за Срну.

Дамјановићева је изразила наду да ће Агенција за истраге и заштиту у својим истрагама пронаћи кривца за довоз сумњивог отпада из Италије у повратничке општине.

Милка Вујичић из Босанског Грахова каже да свакодневно са својим Граховљанима тражи истину.

"Ко зна шта и је какав је отпад. Нас у Босанском Грахову има мало, али изгледа неко хоће да угрози и ово мало нас Срба који смо се вратили својим кућама", рекла је Вујичићева.

Данашњим мирним протестима присуствовало је стотињак грађана Босанског Грахова, међу којима и српски министар у Влади Ливањског кантона Милош Баук.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: