ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика13/07/2020

ЈОШ НИСУ ОБЕЗБИЈЕЂЕНА СРЕДСТВА ЗА ЛОКАЛНЕ ИЗБОРЕ

 

САРАЈЕВО, 13. ЈУЛА /СРНА/ - Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ упутила је писмо Парламентарној скупштини БиХ у којем је указано на чињеницу да још нису обезбијеђена средства за спровођење предстојећих избора.

 

Из ЦИК-а је саопштено да је допис упућен с обзиром на то да ће Приједлог закона о буџету институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2020. годину бити разматран сриједу, 15. јула, у Представничком дому БиХ, као и на сједници Дома народа БиХ, за коју термин одржавања још није заказан.

У писму је још једном указано на чињеницу да средства за спровођење избора и осигурање вршења овлаштења ЦИК-а у буџету институција и међународних обвеза БиХ нису обезбијеђена ни 66 дана након расписивања локалних избора, што је, како се напомиње, била обавеза институција БиХ у складу са Изборним законом.

Писмо је достављено члановима Колегијума оба дома Парламентарне скупштине БиХ, свим посланичким клубовима у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, као и у сва три клуба народа у Дому народа парламента БиХ.