ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија14/07/2020

ПОПОВИЋ: ИНФРАСТРУКТУРА ЗА ДАЉИ РАЗВОЈ СРПСКЕ

 

ЛОПАРЕ, 14. ЈУЛА /СРНА/ - У Пушковцу, код Лопара, данас је асфалтирано 490 метара пута средствима Владе Републике Српске у износу од 32.000 КМ и у координацији са Министарством саобраћаја и веза Српске, те предузећем "Путеви Републике Српске".

 

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић рекао је новинарима да је овај пројекат један у низу који доприноси равномјерном развоју свих подручја у Српској.

"Наш циљ је равномјеран развој, посебно руралних средина како би сви наши грађани имали добре услове за живот, уз квалитетне саобраћајнице повезане са магистралним и регионалним путевима", навео је Поповић и додао да је важно да мјештани имају прикључке на главне саобраћајнице, што ће им олакшати свакодневицу.

Један од иницијатора овог пројекта Срећко Илић изразио је задовољство реализацијом и оцијенио да уређење инфраструктуре доприноси останку становништва у мајевичком крају.

Захвалност инвеститору изразио је предсједник Савјета мјесне заједнице Пушковац Жико Рикић, који је рекао новинарима да овај дио лопарске општине има 150 домаћинстава.

"Много нам значи асфалт, бржа веза са центром општине и сусједним градовима", истакао је Рикић.