ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво15/07/2020

241 САОБРАЋАЈНИ УДЕС ЗА ШЕСТ МЈЕСЕЦИ, ПОГИНУЛЕ ЧЕТИРИ ОСОБЕ

 

ЗВОРНИК, 15. ЈУЛА /СРНА/ - На путевима које котролише Полицијска управа Зворник за шест мјесеци евидентиран је 241 саобраћајни удес, што је мање за четири удеса у односу на исти период прошле године.

 

"Од укупног броја евидентираних саобраћајних незгода, четири су биле са четири погинула лица, 11 са тешко повријеђеним и 46 са лакше повријеђеним лицима, док је 180 саобраћајних негода било са материјалном штетом", рекао је начелник Сектора полиције у овој полицијској управи Дражан Еркић на данашњој конференцији за новинаре Еркић.

Према његовим ријечима, за првих шест мјесеци контролисан је 6.671 возач и возило, евидентиран 6.321 прекршај, због чега је издато 6.186 прекршајних налога.

Еркић је рекао да је из саобраћаја искључено 128 возила и 417 возача и додао да су, од укупног броја искључених возача, 263 искључена због вожње под дејством алкохола.

Он је рекао да је девет возача искључено из саобраћаја због вожње под утицајем наркотичких средстава.

Начелник Одјељења за сузбијање општег криминалитета у Сектору криминалистичке полиције Српко Милошевић рекао је да је у првих шест мјесеци евидентрано укупно 275 кривичних дјела, што је мање за 15,4 одсто, у односу на исти период прошле године када је евидентирано 325 кривичних дјела.

Истичући да је због ових кривичних дјела надлежним тужилаштвима поднесено 250 извјешатај против 255 лица, Милошевић је рекао да је евидентирано 85 лица која су повратници у вршењу кривичних дјела, као и шест малољетника.

Милошевић је додао да су у извјештајном периоду евидентирана четири случаја пријаве нестанка лица, која су пронађена.

Према његовим ријечима, у структури криминалитета најбројнија су кривична дјела општег криминалитета којих је евидентирано 238, једно кривично дјело разбојништво које је расвијетљено, те два кривична дјела отуђења два аутомовила која су пронађена и враћена власицима.

Милошевић је рекао да је евидентирано 12 кривичних дјела привредног криминалитета, од којих је пет недозвољена трговина, два злоупотеба положаја, једна проневјера, два кривична дјела повреда службеног печата и два кривична дјела из категорије остало.

Начелник Полицијске управе Зворник Александар Васиљевић је, излазећи из контекста шестомјесечног извјештаја, рекао да су припадници Полицијске управе Зворник имали велики број обезбјеђења јавних скупова.

"Обезбјеђивали смо 5. јула обиљежавања страдања Срба у Братрунцу, од 8. до 10. јула `Марш мира` од Црног Врха до Поточара, 11. јула Комеморативни скуп Бошњака у Поточарима, 12. јула обиљежавања страдања Срба у Залазју, Биљачи и Братунцу, те 13. јула обиљежавање страдања Бошњака у организацији свих удружења из Сребренице“, рекао је Васиљевић.

Он је нагласио да су сви скупови прошли мирно и безбједно и нагласио да су обезбјеђивани у складу са препорукама Републичког кризног штаба у борби против ширења пандемије вируса корона.

Васиљевић је рекао да у извјештаном периоду није било кривичних дјела која би могла да изазову неку врсту нетрпељивости, нити узнемирености већег броја грађана.