ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона15/07/2020

НЕМА НОВОЗАРАЖЕНИХ, ПОПУЊЕНИ КАПАЦИТЕТИ КОВИД ОДЈЕЉЕЊА

 

ЗВОРНИК, 15. ЈУЛА /СРНА/ - У зворничкој Општој болници попуњени су расположиви капацитети у изолованом ковид одјељењу у које је смјештено 14 пацијената, саопштено је данас из Градског штаба за ванредне ситуације Зворник.

 

У овом одјељењу налази се 11 пацијената из Зворника, те по један из Братунца, Осмака и Власенице. Сви су релативно задовољавајућег клиничког стања.

На подручју града Зворника у протекла 24 часа међу тестираним лицима није било новозаражених вирусом корона.

Од 8. јуна тестиране су 1.122 особе. Од укупно позитивних 166 лица активно је 90 случајева.

Обавезна кућна изолација након негативног теста истекла је за 43 особе, а још 33 лица која су на поновљеном тестирању била негативна налазе се у кућној изолацији.

Чекају се резултати за 62 узорка.

Из кућне изолације изашле су 483 особе. Ова мјера је на снази за 383 лица.

Градски штаб за ванредне ситуације је, због свакодневног пораста броја заражених вирусом корона и великог притиска на Дом здравља и Општу болницу, донио закључак којим се угоститељским објектима забрањује музика уживо и ди-џеј извођачи.

Инспекцијски органи појачано контролишу поштовање превентивних мјера.

Градски штаб за ванредне ситуације апелује да грађани, с циљем заштите сопственог и здравља других, те да не би дошло до додатног пооштравање мјера, избјегавају окупљања, држе физичку дистанцу од два метра, носе маску у затвореном простору и редовно одржавају личну хигијену.