ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана21/07/2020

ПОЧЕЛА СЈЕДНИЦА

 

БАЊАЛУКА, 21. ЈУЛА /СРНА/ - Сједница Народне скупштине Републике Српске почела је данас у Бањалуци посланичким питањима Влади Републике Српске - "Актуелни час".

 

Посланици су прије тога усвојили дневни ред.

На приједлог Владе Републике Српске дневни ред је допуњен Приједлогом закона о измјенама и допунама Закона о подстицајима у привреди Српске по хитном поступку.

Влада је повукла са дневног реда Нацрт закона о противградној заштити.

Колегијум Народне скупштине Републике Српске, који је одржан прије почетка сједнице парламента прихватио је захтјев Клуба посланика СНСД-а да са дневног реда буду повучени сви извјештаји и информације.

На захтјев посланика ПДП-а Јелене Тривић са дневног реда је повучен њен приједлог Нацрта закона о измјенама и допуни Закона о регистру запослених код корисника буџетских средстава Републике Српске.

Посланици би требало да разматрају Приједлог закона о измјени Закона о јединственом регистру финансијских извјештаја Српске и Приједлог закона о пореском поступку Републике.

На дневном реду су и приједлози закона о измјенама Закона о обавезним осигурањима у саобраћају по хитном поступку, о измјенама и допунама Закона о рачуноводству и ревизији Републике Српске, као и Приједлог закона о спорту Српске.

Биће разматрани Нацрт измјена и допуна Закона о гасу. /наставиће се/мис/нб/вј