ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана21/07/2020

ДО САДА ИЗДАTО 3.500 ВАУЧЕРА

 

БАЊАЛУКА, 21. ЈУЛА /СРНА/ - Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић рекла је да је до сада издато 3.500 туристичких ваучера и да нема никакве дискриминације приликом доношења рјешења о учешћу туристичких објеката за смјештај који се пријављују за ове активности.

 

"Сви такви објекти се могу пријавити уз испуњавања два услова – да имају најмање четворо запослених и да су измирили своје обавезе по основу пореза и доприноса", навела је Гашићева на сједници Народне скупштине Српске у оквиру тачке дневог реда "Актуелни час".

Она је истакла да нико од угоститељскох објеката који испуњавању те услове није одбијен.

Министар просвјете и културе Српске Наталија Tривић рекла је да у овој години није било у плану доношење закона који би омогућио обезбјеђивање бесплатних уџбеника за све основце, подсјетивши да ће у наредној школској години, уз већ постојеће категорије које имају право на то, додатно бесплатне уџбенике имати и свако треће и наредно дијете из категорије вишечланих породица.

"И локалне заједнице преузеће дио обавеза за бесплатне уџбенике за дјецу из социјално угрожених категорија", рекла је Tривићева.

Она је навела да је ове године за бесплатне уџбенике основцима који имају право за то планирано три милиона Км, или три пута више него у прошлој години. /наставиће се/нб/мис/мђ