ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Српска памти03/08/2020

ВУЧИЋ И ДОДИК СЕ СРЕЋУ НА СРЕДИНИ МОСТА, У ПРИСУСТВУ ПАТРИЈАРХА

 

БЕОГРАД, 3. АВГУСТА /СРНА/ - На почетку церемоније обиљежавања Дана сјећања на све страдале и прогнане Србе у злочиначкој хрватској војно-полицијској акцији "Олуја", који организују Србија и Република Српска, предвиђено је да се на мосту на Сремској Рачи сретну предсједник Србије Александар Вучић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, а дочекаће их Његова светост патријарх српски Иринеј.

 

У прес-служби предсједника Србије Срни је речено да је предвиђено да Вучић дође на мост са стране Србије, а Додик са стране БиХ, односно Републике Српске.

"Они ће доћи до пола моста, поздравити се са патријархом Иринејем на мосту. Патријарх ће служити парастос, а пре тога ће на мосту бити откривена спомен-плоча и положени венци", рекли су у прес-служби.

Спомен-плоча на мосту биће откривена симболично, уз минут ћутања и полагање вијенаца. Плоча ће бити увијек освијетљена тако да свако ко прође може да је види.

Биће одржан и музичко-сценски програм, уз учешће музичара, глумаца и рецитатора, а биће присутна и дјеца из избјегличке колоне.

Обиљежавање почиње у 19.30 часова, а планиран је пренос на РТС-у.