ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика05/08/2020

СДА У ПРОЦЕСУ ИМЕНОВАЊА НАСТАВЉА ПУТЕМ СВОЈЕ РАТНЕ ПОЛИТИКЕ

 

БАЊАЛУКА, 5. АВГУСТА /СРНА/ - Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је да кандидат СДА за директора Обавјештајно безбједносне агенције /Оба/ БиХ Осман Махмедагић има проблеме са законом и да мора, прије свега, да испуни законске услове за именовање.

 

Додик је рекао новинарима да Мехмедагићу у прилог не иде ни то што закон тражи одређену високу стручну спорему за позицију директора Обе, али да СДА очигледно форсира неке своје принципе, што није добро за БиХ.

Лидер СНСД-а је указао да СДА као кандидате за позиције у заједничким органима предлаже искључиво своје ратне кадрове, а такви су Бисера Турковић, Селмо Цикотић, као и Мехмедагић/, који је био "веома виђен у рату".

Одговарајући на новинарско питање да ли ће СНСД подржати приједлог СДА да Мехмедагић буде директор Обе, Додик је истакао да би оспоравање тог приједлога могло довести до потпуног застоја именовања са друге стране.

"Специфичан однос на нивоу БиХ иде за тим да ми не можемо да споримо њихове кадрове и нећемо да прихватимо да нама неко оспорава наше кадрове. У сваком случају ми нећемо моћи да оспоримо тај приједлог, јер би онда био комплетан застој са друге стране", објаснио је Додик.

Додик је нагласио да су Срби у процес именовања ушли са потребом да уведу један значајан број нових кадрова, за разлику од СДА.

"Они настављају тим путем неке своје ратне политике, што ће бити веома тешко", рекао је Додик.