ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво05/08/2020

НОВАЛИЋУ, СОЛАКУ И ХОЏИЋУ УКИНУТЕ МЈЕРЕ ЗАБРАНЕ

 

САРАЈЕВО, 5. АВГУСТА /СРНА/ - Суд БиХ донио је рјешење којим су укинуте мјере забране федералном премијеру Фадилу Новалићу, суспендованом директору Федералне управе цивилне заштите Фахрудину Солаку и власнику предузећа "Сребрена малина" Фикрету Хоџићу, потврдио је Срни Солаков бранилац Кадрија Колић.

 

"За доношење мјера забране нису постојали никакви разлози јер у овом случају нема елемената неког кривичног дјела. То је чист облигационоправни однос. Већина аргумената у погледу постојања кривичног дјела, који су се износили у медијима, потпуно су демантовани као нетачни и спекулације. Због тога ме ова одлука Суда уопште не чуди", изјавио је Колић.

Новалић, Солак и Хоџић осумњичени су у предмету "Респиратори".

Истрага је отворена због набавке 100 респиратора из Кине за 10,5 милиона КМ, преко Пољопривредног добра "Сребрена малина".

Током истраге је извршено вјештачење респиратора, након чега је закључено да нису употребљиви у јединицама интензивне његе.

Након хапшења Новалића, Солака и Хоџића, Тужилаштво БиХ је затражило једномјесечни притвор, што је Суд БиХ одбио, те донио рјешење о мјерама забране.

Мјере су се односиле на забрану састајања са одређеним лицима у вези са овим предметом, контактирање са свједоцима, као и међусобно састајање и контактирање.