ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона06/08/2020

СТЕВАНОВИЋ: ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА СЕ ПОЛАКО СМИРУЈЕ

 

ЗВОРНИК, 6. АВГУСТА /СРНА/ - Предјседник Градског штаба за ванредне ситуације Зворник Зоран Стевановић оцијенио је данас да се, према подацима са којима располаже, у последњих десетак дана епидемиолошка ситуација на простору града полако смирује.

 

"Значајно је смањен број новозаражених на дневном нивоу, а рапидно се смањује и број прегледа у респираторној амбуланти, што је чињеница која нам даје за право да вјерујемо да је све мање оних који су потенцијално заражени вирусом корона“, рекао је новинарима Стевановић, који је и градоначелник.

Он је подсјетио да је од 4. јуна до сада број заражених вирусом корона износио нешто више од 180 особа, док је на вирус тренутно активно 51 лице.

Према подацима Градског штаба за ванредне ситуације, на подручју града Зворника у последња 24 часа регистровано је осам лица заражених вирусом корона, док се за 12 узорака чекају резултати.

У ковид одјељењу зворничке Опште болнице на лијечењу се налази 10 пацијената, од којих су седам из Зворника, два из Братунца и један из Власенице.

Два пацијента имају тешку клиничку слику, а остали су релативно задовољавајућег клиничког стања.

У кућној изолацији налази се 331 лице, а ова мјера је истекла за 975 особа.

Градски штаб за ванредне ситуације апелује на грађане да буду одговорни, носе заштитне маске, држе прописано растојање, избјегавају окупљања и воде рачуна о личној хигијени.