ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана06/08/2020

ДОДИЈЕЉЕНИ ПОДСТИЦАЈИ ПОСТИГЛИ ЕФЕКТЕ

 

БАЊАЛУКА, 6. АВГУСТА /СРНА/ - Министарство привреде и предузетништва Републике Српске додијелило је прошле године подстицаје за 38 привредних субјеката у износу од 1.363.260 КМ, чиме је подржана реализација малих инвестиционих пројеката укупне вриједности 15.260.935 КМ, који се односе на набавку савремених технологија и опреме.

 

У информацији о утрошку и ефектима додијељених средстава подстицаја за директна улагања за мале инвестиционе пројекте у 2019. години, коју је данас усвојила Влада Српске, наводи се да су најзначајни ефекти додјеле подстицаја раст прихода и броја запослених.

Остварен је укупан раст прихода за 8,94 одсто, раст прихода од продаје учинака за 7,5 одсто, прихода од продаје учинака на иностраном тржишту за 8,7 одсто и повећање запослених радника за 4,45 одсто или за 368 радника.

Ресорно Министарство је додијелило ове подстицаје по Јавном позиву за додјелу подстицаја за директна улагања за мале инвестиционе пројекте у 2019. години, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

"Анализа финансијских показатеља пословања корисника подстицаја указује на позитивна кретања, због чега сматрамо да су додијељени подстицаји постигли одговарајуће ефекте и оправдали очекиване резултате", истиче се у саопштењу.