ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана06/08/2020

ПРЕСТАЛА ДА ВАЖИ УРЕДБА О МАРЖИ НА НАФТНЕ ДЕРИВАТЕ

 

БАЊАЛУКА, 6. АВГУСТА /СРНА/ - Влада Републике Српске донијела је данас Уредбу о престанку важења Уредбе о одређивању марже која се примјењује приликом формирања цијена нафтних деривата, а која је била донесена током ванредног стања проглашеног усљед пандемије вируса корона.

 

"Разлог за прописивање ове мјере је била превенција и сузбијање нереалног утврђивања цијена и евентуалног непоштеног понашања појединих трговаца нафтним дериватима, са циљем заштите економских интереса грађана и омогућавања уредне снабдјевености тржишта у периоду проглашеног ванредног стања у Српској, усљед пандемије корона вирусом", саопштено је из Бироа Владе Српскеза односе са јавношћу.

Будући да су се односи понуде и потражње и кретања цијена нафтних деривата стабилизовали, те уважавајући чињеницу да је формирање цијена робе и услуга на тржишту Српске слободно према условима тржишта, да је ванредно стање укинуто, стекли су се услови за престанак важења Уредбе о одређивању марже која се примјењује приликом формирања цијена нафтних деривата.