ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво07/08/2020

ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ДОБИЛЕ РАЧУНАРЕ

 

МИЛИЋИ, 7. АВГУСTА /СРНА/ - Основне школе /ОШ/ у Милићима, Власеници и Шековићима данас су посредством Микрокредитне фондације "МИ Боспо" добиле по један рачунар, у оквиру акције "Једна школа - један рачунар".

 

Маркетинг менаџер у власеничком "МИ Боспу" Драгана Лукић рекла је Срни да је овом акцијом предвиђена подјела 100 рачунара на подручју гдје се налазе њихове канцеларије.

"Као друштвено-одговорна фирма одлучили смо да школама на чијем подручју имамо канцеларије помогнемо у савладавању наставе у наредном периоду. Данас смо посјетили школе `Алекса Јакшић` у Милићима, `Вук Караџић` у Власеници и `Јован Дучић` у Шековићима. У образовању је будућност, улагање у квалитет образовања је најбољи начин доприноса друштву", рекла је Лукићева.

Директор Основне школе "Алекса Јакшић" Јован Зекић изјавио је да ће се рачунару највише обрадовати ђаци.

"Наша рачунарска опрема је стара и ово је пун погодак. Гдје год да буде кориштен, у било којој учионици, служиће намјени", рекао је Зекић.

Директор ОШ "Вук Караџић" Власеница Данка Милић Кезуновић рекла је да су пресрећни што су добили рачунар, који сами нису успјели да набаве, а који ће ученицима много значити.

"Ми смо резервне рачунаре дијелили ђацима јер су имали онлајн наставу, а многи га нису имали", рекла је Кезуновићева.

Директор ОШ "Јован Дучић" у Шековићима Милица Василић са радошћу је примила вијест да ће и њихова школа добити потребан рачунар.

"Ово ће имати велики значај за наш васпитно-образовни рад у наредном периоду", рекла је Василићева.

"МИ Боспо" је, осим ове три школе, протеклих дана рачунаре уручио школама у Сребреници, Братунцу и Зворнику, а до краја овога мјесеца рачунари ће се наћи и у школама у Бијељини, Јањи и Маглају.