ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура08/08/2020

ВЕЧЕРАС ПОЧИЊЕ "ТРЕБИЊЕ ФИЛМ ФЕСТИВАЛ"

 

TРЕБИЊЕ, 8. АВГУСТА /СРНА/ - Осми "Tребиње филм фестивал" почиње вечерас додјелом награде "Златни платан" глумцима Војиславу Брајовићу и Ани Софреновић за изузетан допринос евромедитеранском филму, а трајаће до 12. августа до када ће бити приказано 20 филмова.

 

Умјетнички директор Фестивала медитеранског и европског Филма Пеђа Милојевић рекао је да ће, осим лауреата, у Tребиње доћи гости из Србије, Црне Горе, Хрватске и, вјероватно, Велике Британије.

Он је додао да се и ове године филмови приказују у оквиру традиционалних програма, медитерански филм, европски филм, нови српски филм, Херцеговина на филму и омаж лауреатима.

"Пројекције су због епидемиолошке ситуације на три локације, љетној сцени Дома младих, платоу испред Музеја Херцеговине и тераси хотела `Леотар`", рекао је Милојевић на конференцији за новинаре.

Милојевић је позвао публику да поштује све епидемиолошке мјере.

Замјеник градоначелника Tребиња Слађана Скочајић рекла је да се због вируса корона било тешко одлучити које културне догађаје прихватити, а које одгодити, па су се опредијелили за филмски фестивал, јер су сматрали да могу обезбиједити максималну сигурност гледаоцима.

Фестивал се одржава под мотом "Нова енергија", а покровитљи овог културног догађаја су Министарство просвјете и културе Републике Српске, Управа за дијаспору Србије и град Tребиње.

Улаз за све пројекције је слободан, а гледаоци бесплатну улазницу могу резервисати на е-маил адреси: rezervacijetff@gmail.com.

Отварање и додјела "Златног платана" биће одржана на љетној сцени Дома младих од 19.30 часова.

Све пројекције у Дому младих су од 20.00 часова, на платоу Музеја Херцеговине од 20.30 часова, а на тераси Хотела "Леотар" од 21.30 часова.

У пратећем програму ће од 18.00 часова у Културном центру бити отворена изложба "Фактастика" у сарадњи са Модерном галеријом Ваљево.