ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима09/08/2020

ПОВЕЋАНА ОПАСНОСТ ОД ОДРОНА

 

БАЊАЛУКА, 9. АВГУСТА /СРНА/ - На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ јутрос се вози несметани, али је повећана опасност од одрона због чега је неопходан опрез, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

 

На релацији пута Tуњице-Бањалука-Хан Кола-Мркоњић Град Горња Пецка креће се ванредни превоз, па се возачима савјетује опрезнија вожња и да поштују упутства лица из пратње.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су на путним правцима на којима се изводе санациони радови.

Актуелни су радови на ауто-путу Градишка-Бањалука, на путевима на подручју Бањалуке, Приједора, Котор Вароша, Власенице, Брода, Брчког гдје се гради кружни ток "Илићка", на магистралном путу од Модриче према Добоју, код Шамца у Тишини, те на путним правцима Љубиње-Tребиње, Црна Ријека-Бјелајце, Tедин Хан-Криж /ентитетска граница/, Дрињача-Милићи-Власеница, Укрина-Клупе у Шњеготини, на подручју Старог Угљевика, на дионици Угљевик-Главичице, те у Прибоју, као и на магистралном путу Крупац-Богатићи, у општинама Источна Илиџа и Tрново.

Због активираних клизишта једном траком возила пролазе на регионалном путу Укрина-Горња Вијака. У току су и радови на регионалном путу Шековићи-Цапарде.

У ФБиХ је до 19.30 часова вечерас због санационих радова обустављен саобраћај на регионаланом путу Ћоралићи-Тржачка Раштела. За вријеме обуставе возила се преусмјеравају на алтернативни правац.

Због радова саобраћај је обустављен у тунелима Винац /Јајце-Доњи Вакуф/ и Јасен /Прозор-Јабланица/, а возила саобраћају обилазницама око тунела.

Саобраћај је обустављен и због радова на мосту у мјесту Рељево на магистралном путу Јошаница-Рајловац, као и на мосту преко ријеке Дрине у Горажду. Возила се преусмјеравају на алтернативне правце.

У току су санације мостова на магистралним путевима Сребреник-Шићки Брод /преко Tиње, у мјесту Дреник/ и Олово-Семизовац /два моста преко Љубине/, као и на петљи Блатуша код Зенице.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.