ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона10/08/2020

СТАБИЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА

 

ПОДГОРИЦА, 10. АВГУСТА /СРНА/ - Директор Института за јавно здравље Црне Горе Бобан Мугоша изјавио је да је уназад десет дана епидемиолошка ситуација стабилна и да ће у току ове седмице, са Министарством просвјете, усагласити приједлог мјера у вези са почетком школске године.

 

"У самоизолацији се налази 936 особа које су дошле са граничних прелаза и имамо 1.354 рјешења за контакте активних случајева", рекао је Мугоша.

Одговарајући на питање када се може очекивати попуштање мјера које се односе на вјерске обреде, с обзиром на то да је Национално координационо тијело за заразне болести дозволило организовање политичких скупова до 100 особа, Мугоша је навео да, када је ријеч о политичким скуповима, јасно је дефинисано присуство на одређеној дистанци.

"Вјерски скупови и саучешћа су забрањени због понашања у тим ситуацијама. Особе се на саучешћима блиско поздрављју и доводе у опасност другу особу", рекао је Мугоша.

На питање каква се епидемиолошка слика очекује 30. августа, на дан избора, Мугоша је одговорио да то не може предвидјети и да то зависи од понашања грађана, али и долазака из иностранства.

Директор Института за болести дјеце Клиничког центра Саша Радовић рекао је да је у Црној Гори хоспитализовано 158 особа позитивних на вирсу корона, од којих двоје дјеце од осам и 16 година, који нису витално угрожени.