ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво13/08/2020

ЗЛОЧИНИ НАД СРБИМА СЕ НЕ КАЖЊАВАЈУ

 

ПРИШTИНА, 13. АВГУСTА /СРНА/ - Некажњеним злочином на ријеци Бистрици у Гораждевцу на данашњи дан 2003. године нанесен је страшан ударац опстанку Срба у Метохији, од кога се до данас српски народ није опоравио, саопштено је из Српске листе.

 

Поводом 17 година од злочина у коме су убијени Панто Дакић /12/ и Иван Јововић /19/, а четворо дјеце тешко рањено, из Српске листе су нагласили да је то "мрља на лицу приштинских институција и међународне заједнице".

Убиством и рањавањем српских дјечака и дјевојчица на ријеци Бистрици без судског епилога и кажњавања одговорних, а посебно након одлуке Еулекса да затвори истрагу, Србима у Гораждевцу, али и на цијелом Косову и Метохији, послали су јасну поруку да се злочини над Србима не кажњавају и да сузе и бол српских мајки не вриједе као неких других, истиче се у саопштењу.

"Овај дан је и даље отворена рана на души породица страдалих, али и сваког од нас који живимо на овим просторима у нади да ће злочинци одговарати и да се оваква злодела никада никоме више неће поновити", поручили су из Српске листе.

У Цркви Пресвете Богородице у Гораждевцу код Пећи данас је служен парастос, а код споменика дванаестогодишњем Пантелији Дакићу и деветнаестогодишњем Ивану Јововићу положено је цвијеће и прислужене свијеће поводом 17 година од убиства двоје и рањавања четворо српских омладинаца на ријеци Бистрици у овом највећем српском селу у Метохијској котлини.

На ријеци Бистрици у Гораждевцу 13. августа 2003. године непознати нападачи из аутоматског оружја покосили су српску дјецу на импровизованом купалишту, удаљеном 300 метара од центра овог српског села у општини Пећ на Косову и Метохији.