ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Занимљивости15/08/2020

НА УЛАЗУ У РЕСТОРАН ВАГАЊЕ ГОСТИЈУ

 

ПЕКИНГ, 15. АВГУСТА /СРНА/ - На улазу у један ресторан у централној Кини од гостију је тражено да се вагају и да храну наручују у складу са килажом, због чега су се власници извинили јер је тај поступак изазвао лавину негативних коментара на друштвеним мрежама.

 

Ова политика је уведена након покретања националне кампање против бацања хране.

На самом улазу у ресторан у граду Чангша постављене су двије велике ваге. Од гостију је тражено да се вагају и да добијене податке унесу у апликацију која ће им онда понудити одговарајући мени.

На улазу су постављени натписи на којима пише "будите штедљиви и марљиви, промовишите празне тањире" и "операција празан тањир".

Ова нова политика изазвала је лавину негативних коментара на кинеским друштвеним мрежама, јавља Би-Би-Си.

Постови на платформи "Веибо" са овом тематиком прегледани су више од 300 милиона пута.

Управа ресторана саопштила је да "дубоко жали" због свог тумачења националне кампање "Очисти тањир".

"Наша првобитна намјера је била да спријечимо бацање хране, односно да храну наручујемо на здрав начин. Никада нисмо присиљавали госте да се вагају", наводи се у саопштењу ресторана на друштвеним мрежама.

Кинески предсједник Си Ђинпинг који је подржао кампању рекао је да је количина хране која се баца у Кини "шокантна и узнемиравајућа".

Након поруке предсједника Кине кинеска Асоцијација кетеринг индустрије у Вухану апеловала је да ресторани у граду ограниче број јела која се сервирају, посебно када се ради о групама гостију.