ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво20/09/2020

У САВСКУ РЕГАТУ КРЕНУЛО ВИШЕ ОД 150 ПЛОВИЛА

 

БРЧКО, 20. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Савска регата "Карневал на води 2020" кренула је са више од 150 пловила са локалитета Фицибајер у Брчком према Рајевом селу, одакле ће се у послијеподновеним часовима вратити назад.

 

Портпарол регате Амир Софтић рекао је новинарима да су учесници из Брчког, Бијељине и Орашја и да је овом манифестацијом означен крај љетње сезоне на ријеци Сави.

Он је напоменуо да је ове године регата организована у складу са препорукама Штаба за заштиту и спасавање дистрикта и да је цијели програм манифестације организован на води.

"Наш циљ је да радимо промоцију наутике. Да град који је на Сави, прелијепој ријеци, постане и дестинација за наутичаре из других земаља", истакао је Софтић.

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Есед Кадрић, који је регату прогласио отвореном, рекао је да ова манифестација указује на неопходност значајног ангажовања брчанских власти око ријеке Саве и њених потенцијала.

"Мислим да већ имамо политичке намјере које ће допринијети уређењу овог простора и стварање услова за што издашније кориштење свих ових природних љепота", рекао је Кадрић.

Шеф владине Службе за туризам Александар Ђурић напоменуо је да је ријека Сава недовољно искориштен потенцијал којем треба дати снаге у будућности, али да то не буду само стихијске активности удружења, него планска и систематична улагања у инфраструктуру.

За безбједност учесника регате задужени су чланови Ронилачко-спасилачког клуба "Немо", Пливачко-екстремног клуба "Атос-Сава", владино Одјељење за јавну безбједност, Полиција Брчко дистрикта, као и Гранична полиција БиХ.

Организатор регате је брчански Наутички клуб, а покровитељи су Влада и Скупштина Брчко дистрикта.