ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија20/09/2020

У ИНФРАСТРУКТУРУ УЛОЖЕНО ВИШЕ ОД 12 МИЛИОНА КМ

 

ПОШТОВАНИ КОРИСНИЦИ: Због грешке у вриједности реализованих пројеката, претходну вијест повлачимо и молимо да преузмете исправљену верзију.

 

НОВИ ГРАД, 20. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да су у општини Нови Град у протекле четири године реализовани значајни инфраструктурни пројекти, вриједности веће од 12 милиона КМ.

Додик је најавио да ће општина Нови Град и даље имати подршку за приоритетне пројекте.

"Руководство општине је препознало приоритете и брине се једнако за све дијелове општине. Општина Нови Град ће и у наредном периоду имати подршку", рекао је Додик новинарима у Новом Граду.

Додик је данас са министром пољопривреде, шумарства и водопривреде Борисом Пашалићем и начелником општине Нови Град Мирославом Дрљачом отворио реконструисани мост на рјечици Јаприци у мјесту Мала Новска Рујишка. За овај посао, који укључује пропусте и прилазни пут, Министарство пољопривреде обезбиједило је 100.000 КМ

Додик је указао на значај свих пројеката који се реализују у вријеме када је пандемија вируса корона изазвала велике проблеме.

"Овај пројекат није велики ако се узму у обзир средства али је значајан за мјештане којима ће олакшати живот и омогућити бољу комуникацију", навео је Додик.

Он је нагласио да ће у овој општини, уз подршку републичких институција, бити асфалтирано још километар и по пута у наставку од моста који је данас отворен.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Борис Пашалић је рекао да унапређење пољопривреде не значи само издвајање подстицаја за пољопривредне произвиођаче.

"Свјесни смо да је потребно улагање и у инфраструктуру на сеоском подручју и ми смо то препознали. Ово је само један од пројеката који је Министарство подржало у Новом Граду", додао је Пашалић.

Начелник општине Мирослав Дрљача рекао је да је рекострукција моста била неопходна с обзиром на то да је приликом пораста рјечице Јаприце долазило до плављења путне комуникације.

"Желимо да сви наши грађани имају несметан саобраћај и могућност да у свако доба године дођу до градског подручја", навео је Дрљача и додао да ће у Новом Граду ове године бити реализовани инфраструктурни пројекти вриједни два милиона КМ.