ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет20/09/2020

ПАР КОЈИ СЕ ВЈЕНЧА НА СИЦИЛИЈИ ДОБИЈА 3.000 ЕВРА

 

ПАЛЕРМО, 20. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Сицилијанске власти одлучиле су да сваком пару који одлучи да се вјенча на Сицилији поклоне 3.000 евра, пишу италијански медији.

 

Локалне власти су издвојиле 3,5 милиона евра за ту намјену, а понуда важи до 31. јула наредне године.

Сицилија са својим барокним палатама и вилама, средњевјековним црквама и прекрасном природом је привлачно мјесто за церемоније.

Најпознатије вјенчање обављено на овом италијанском острву је вјенчање из филма "Кум", када се син мафијашког кума вјенчава локалном љепотицом.

Ово филмско вјенчање лансирало је Сицилију као једно од веома цијењених мјеста за обављање свадбених свечаности и подстакло је формирање низа малих породичних фирми које су се бавиле припремом и организовањем свадбарских свечаности.

До пандемије ковида 19 на Сицилији су се вјенчавали најчешће младенци из Америке и Јапана, али је карантин готово сасвима укинуо дјелатност која је доносила годишњи приход од 50 милиона евра, преноси РТС.

Посљедице кризе трпе не само фирме које организују вјенчања већ низ пратећих дјелатности као што је кетеринг, фотографске услуге, конобари, хотели, штампарије, а на губитку су и мјеста која су изнајмљивана за свадбе не само прекрасне сицилијанске барокне виле и палате, већ и музеји, манастири...