ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника21/09/2020

ОСУМЊИЧЕНИ ЗА УБИСТВО КАНАЂАНКЕ УХАПШЕН У ТАКСИ ВОЗИЛУ, ПОКУШАО ПОБЈЕЋИ У ФБиХ

 

ФОЧА, 21. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Фочанска полиција ухапсила је Зорана Марића /47/ из Црне Горе за којим је расписана међународна Интерполова потјерница због сумње да је у Херцег Новом заједно са Радомирем Делићем /36/ убио канадску држављанку Љиљану Симић /54, док се налазио у такси возилу које се кретало од Фоче према Федерацији БиХ /ФБиХ/.

 

Начелник Полицијске управе Фоча Велимир Костовић рекао је данас на конференцији за новинаре да је осумњичени ухапшен јуче око 16.00 часова на локалном путу Фоча-Јошаница, покушавајући да побјегне према ФБиХ.

Он је навео да је код осумњиченог за појасом тренерке пронађена ручна бомба М75, а у ранцу војнички бајонет, као и други предмети и трагови који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

Костовић је рекао да ће лице бити предато Окружном јавном тужилаштву у Требињу због сумње да је починило кривично дјело недозвољене производње и промета оружја или експлозивних материја.

"С обзиром да је ријеч о држављанину Црне Горе оно ће примарно бити предато у надлежност Окружног јавног тужилаштва, које ће ступити у контакт са Судом БиХ у циљу реализације црвене Интерполове потјернице, односно екстрадиције лица надлежним органима Црне Горе", рекао је Костовић.

Симићева је канадска држављанка, а њен нестанак пријављен је полицији 6. септембра. Њено тијело пронађено је 12 дана касније у селу Мокрине код Херцег Новог.

Из црногорске полиције навели су да су идентификована два осумњичена лица од којих је једно ухапшено у Црној Гори, а друго у Републици Српској.

Управа полиције Црне Горе захвалила је Министарству унутрашњих послова Републике Српске на сарадњи и ефикасној реакцији.