ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана23/09/2020

ТУБИН: ПОБОЉШАТИ РАД ПОЛИЦИЈЕ С ЦИЉЕМ ЗАШТИТЕ ГРАЂАНА НА ИНТЕРНЕТУ

 

БАЊАЛУКА, 23. СЕПTЕМБРА /СРНА/ - Посланик СДС-а Милан Тубин сматра да би МУП Републике Српске требало да побољша рада у области откривања високотехнолошког криминалитета с циљем заштите грађана на интернету.

 

Током расправе у Народној скупштини Републике Српске о извјештају о раду МУП-а Српске за прошлу годину, Тубин је за примјер навео да се случај из ове врсте криминалитета десио у Приједору из којег он долази, али да надлежни инспектор није предузео ништа конкретно да буде ријешен.

Давор Шешић из СДС-а указао је на појаву у пракси да МУП Републике Српске уради свој дио посла у документовању извршења кривичног дјела, али да тужилаштво не уради свој дио.

"Због тога имамо велики дио повратника у извршењу кривичног дјела малољетничке делинквенције", рекао је Шешић.

Посланик ПДП-а Гордана Видовић рекла је да у МУП-у Републике Српске има часних полицајаца, али и оних који то нису и да се томе мора стати у крај.

"Постоје случајеви у којима су полицајци умијешани у извршење кривичног дјела, и то је озбиљан проблем који се мора рјешавати", напоменула је Видовићева.

Посланик СДС-а Небојша Вукановић сматра да је "неприхватљиво да још није расвијетљено убиство Давида Драгичевића у Бањалуци" и да је истрага још у току.

"Свако ко почини било које кривично дјело мора за то одговарати, али нико нема право да узима правду у своје руке", поручио је Вукановић. /наставиће се/мис/бој/вј