ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво25/09/2020

МОГУЋА КРИВЧИНА ПРИЈАВА ПРОТИВ ЏАФЕРОВИЋА ЗБОГ НЕТАЧНИХ ТВРДЊИ

 

БАЊАЛУКА, 25. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач каже да се предсједавајући Предсједништва БиХ и потпредсједник СДА Шефик Џаферовић излаже кривичној пријави због нетачних тврдњи да полиција Српске превози мигранте на подручје Унско-санског кантона.

 

"Инсистирање на неоснованим оптужбама може предсједавајућег Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића да кошта кривичне пријаве", поручује Лукач.

Лукач је за РТРС рекао да МУП Српске никада својим возилима није превозио мигранте, нити су познате фирме које се баве таквим нелегалним активностима.

Он је нагласио да полиција Републике Српске никада није мигранте малтретирала, ни тукла, нити их ограничавала да иду тамо гдје желе што им је гарантовано Европском конвенцијом о људским правима.

"Ми им дозвољавамо да се крећу, али не дозвољавамо да угрожавају наше грађане или да праве прекршаје и кривична дјела", напомиње Лукач.

Џаферовић је за БХРТ изјавио "да се Полиција Републике Српске и поједине фирме, које организовано пребацују мигранте од источне границе БиХ према Унско-санском кантону, излажу кривичној одговорности.