ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво27/09/2020

НА ДРУГОМ "МАЈЕВИЦА ТРЕЈЛУ" УЧЕСТВОВАЛА 123 ТАКМИЧАРА

 

БРЧКО, 27. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - На Другој планинској трци "Мајевица трејл 2020", која је одржана у Зовику код Брчког, учествовало је 123 такмичара углавном из БиХ, а трчали су на три стазе - "ред", "блу" и "грин трејл".

 

Побједници "ред трејла", дужине 25 километара су Џемал Јашаревић из Сарајева у мушкој и Сњежана Писарић из Мркоњић Града у женској конкуренцији.

Најбржи на "блу трејл" стази, дугој 15 километара, били су Дино Малешевић из Прњавора и Тања Шаренац из Брчког, док су побједници "грин трејла", стазе дуге пет километара, Брчак Александар Ганиловић у мушкој и Бањалучанка Невена Лукић у женској конкуренцији.

Члан Тркачко-рекреативног клуба "Мајевица" из Брчког Жељко Новаковић рекао је Срни да је, у односу на прошлу, ове године било дупло више такмичара, те да овај спорт постаје све популарнији.

Новаковић очекује да ће у наредним годинама бити формирана и трејл лига на нивоу БиХ.

Трку је оцијенио успјешном и истакао да је вријеме ишло на руку такмичарима, јер на Мајевици није падала киша, иако је била најављена.

Други "Мајевица трејл" одржан је у организацији Тркачко-рекреативног клуба "Мајевица", у сарадњи са Планинарским друштвом "Гранаш", Клубом теренаца, Цивилном заштитом и Црвеним крстом Брчко дистрикта.

У Тркачко-рекеративном клубу планирају да за Нову годину, уколико то буде дозволила епидемиолошка ситуација, организују и Другу трку Дједа Мразева која ће, као и прошлогодишња, бити хуманитарног карактера.