ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура20/10/2020

СУTРА "ДУЧИЋЕВЕ ВЕЧЕРИ ПОЕЗИЈЕ"

 

TРЕБИЊЕ, 20. ОКТОБРА /СРНА/ - У Tребињу ће сутра бити одржана традиционална манифестација културе "Дучићеве вечери поезије", у част великог српског пјесника Јована Дучића, а под покровитељством града и Министарства просвјете и културе Републике Српске.

 

Из Градске управе Tребиње је најављено да ће једнодневни програм манифестације, у складу се епидемиолошким препорукама због епидемије вируса корона, бити одржан на 20 година преношења пјесникових земних остатака из САД у родни град.

Програм обиљежавања "Дучићевих вечери поезије" почеће сутра у 10.00 часова, када ће делегација града Требиња положити цвијеће на гробно мјесто Јована Дучића у Херцеговачкој Грачаници.

У 10.30 часова делегација града Tребиња положиће цвијеће на споменик Јовану Дучићу и Петру Петровићу Његошу у Градском парку.

У Музеју Херцеговине од 17.30 биће приказана изложба "Српске православне цркве у БиХ од 1850. до 1912. године" из Фонда Педагошког музеја Београда, аутора Александре Миловановић.

У Народној библиотеци у Tребињу у 18.30 часова биће отворена изложба под називом "Из библиотеке Јована Дучића" и приказан кратки филм "Легат Јована Дучића", у продукцији ове установе културе.

Централни програм манифестације свечана академија под називом "Двадесет година послије" на програму је од 20.00 часова у позоришној сали Културног центра.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: