ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија22/10/2020

МРКОЊИЋ ГРАД - УСПЈЕШАН, СА ОСНОВОМ ЗА ДАЉИ РАЗВОЈ

 

МРКОЊИЋ ГРАД, 22. ОКТОБРА /СРНА/ - Мркоњић Град је успјешна општина, која има одличну основу да иде даље, изјавио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

 

Он је, након данашњег састанка са начелником Мркоњић Града Дивном Аничић, нагласио да чињеница да овдје сад имају највећи број запослених од формирања Републике Српске говори о томе на који начин се креће ова општина.

"Мркоњић Град је у континуитету успјешан, промијенио се набоље, ријешио многе проблеме и има одличну основу да иде даље. Желимо да овдје задржимо успјех и у фази смо важних пројеката који ће промијенити и начин живота, почевши од изградње ауто-пута, који планирамо и покушавамо да обезбиједимо све неопходне елементе за то", рекао је Додик новинарима.

Он је истакао да је квалитетан тим најбоља гаранција да ова општина иде добрим путем.

"Прије двадесетак година Мркоњић Град је био опљачкан, порушен, био је изгубљен друштвени живот, а данас изгледа сређено, стабилно и на добробит људи. Требало је имати храбрости доћи до овог нивоа", нагласио је Додик.

Аничићева је рекла да су Додика упознали о тренутној ситуацији у општини, о финансијама, о пројектима које реализују, као и о посљедицама епидемије вируса корона.

"Задовољни смо буџетом, Мркоњић Град биљежи највећи број запослених од послије рата, удружили су се пољопривредници, наша комунална и друштвена инфраструктура је на завидном нивоу", навела је Аничићева.