ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија22/10/2020

ОБЕЗБИЈЕЂЕНО СНАБДЈЕВАЊЕ ВОДОМ ЗА СТОТИНУ ДОМАЋИНСТАВА У ЧЕСМИ

 

БАЊАЛУКА, 22. ОКTОБРА /СРНА/ - За око стотину домаћинстава у бањалучком насељу Чесма данас је обезбијеђено редовно и квалитетно снабдијевање водом.

 

То је резултат завршетка изградње водоводне мреже за становнике виших дијелова Чесме, који су, након деценија чекања, добили воду, саопштено је из Градске управе.

"Урадили смо конкретан пројекат и ријешили велики животни проблем житеља овог дијела Чесме. Овај посао смо припремали и радили скоро четири године", рекао је градоначелник Игор Радојичић који је данас посјетио мјесну заједницу Чесма.

Он је истакао да је укупна вриједност радова у оквиру великог пројекта "Вода један" 2,8 милиона КМ.

"Информисан сам да већ имамо ископаних 80 шахтова за воду. У висинској зони четири имамо неколико стотина домаћинстава која ће најкасније у року од мјесец дана добити воду", рекао је Радојичић.

У трећој висинкој зони изграђено је око 4,5 километра дистрибутивне мреже, док је висинској зони четири дужина мреже око 13 километара, уз два велика резервоара и потисне пумпе.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Чесма Миладин Маличевић рекао је да је окончање овог пројекта за мјештане радостан дан, јер су након дуго година надања, коначно добили воду и нормалне услове за живот.