ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика25/10/2020

МАНДИЋ: НЕ ГРАБИМО СЕ ЗА ФОТЕЉЕ, АЛИ ВЛАДУ НЕЋЕ САСТАВЉАТИ ТАЈКУНИ

 

ПОДГОРИЦА, 25. ОКТОБРА /СРНА/ - Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић поручио је да се овај савез не граби за фотеље, али да Владу Црне Горе неће састављати црногорски тајкуни, јер за те "живописне ликове" народ није гласао.

 

"Мислим да је већини паметније да брину неке друге бриге, попут оних ко је све од њих био повезан са криминалом одлазећег режима и ко је све учествовао у заједничком `злочиначком` подухвату пљачкања народа Црне Горе", рекао је Мандић Срни.

Он је истакао да би власт била конституисана истог дана када је изабран предсједник Скупштине да је примијењен једноставан принцип, који је заговарао ДФ, по коме би сви политички субјекти, који су дио парламентарне већине, сагласно народној подршци, добили удио у новој Влади и на та мјеста сагласно страначким процедурама поставили своје кадрове.

"Tако се ради и поступа у свим демократским државама, а зашто то није до сада урађено у Црној Гори, ја баш нисам најбоља адреса за одговор. Ми се не грабимо за фотеље, јер да нас је само то интересовало тамо смо могли засјести много раније", навео је Мандић.

Он је напоменуо да нема једног значајнијег опозиционара и релевантне опозиционе странке којој није нуђено учешће у власти од стране одлазећег режима, те подсјетио да је лично у име Нове српске демократије 2013. године одбио директну понуду да преузмемо већи број ресора у Влади Црне Горе.

"Уочио сам да црногорски тајкуни желе да доминантно утичу на састав нове Владе и зато немам потребе да се данас било коме правдам или устручавам због тога што јавно кажем да Владу нећемо дати некој тајкунској олоши која ће се лажно представљати као експерт", истакао је Мандић, који је лидер Нове српске демократије.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: