ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Вирус Корона28/10/2020

ТРЕНУТНО ЗАРАЖЕНО 100 ПРИПАДНИКА МУП-а

 

БАЊАЛУКА, 28. ОКТОБРА /СРНА/ - Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је вечерас да је тренутно 100 припадника Министарства унутрашњих послова /МУП/ Српске заражено вирусом корона, али да нико од њих нема тежу кличничку слику.

 

"Припадници полиције изложени су ризику да буду заражени вирусом корона. До сада је више од 250 припадника МУП-а било заражено, што и није велики број, јер МУП има 7.500 припадника", изјавио је Лукач за вечерас Алтернативну телевизију.

Говорећи о ситуацији везаној за пандемију вируса корона, он је рекао да за сада нико са сигурношћу не може рећи шта ће бити у будућности, с обзиром да се и у свијету калкулише шта је вирус корона и шта ће он донијети и да је до сада већ донио много неочекиваних проблема.

"Врло је тешко предвидјети шта нас чека у будућности. Претпостављали смо да ће доласком хладнијег времена доћи до погоршања ситуације и управо то нам се дешава да из дана у дан имамо повећања броја заражених", додао је Лукач.

Он је истакао и да у борби против ове пандемије треба бити спреман и на радикалне методе и на евентуално увођење полицијског часа, изражавајући наду да се неће морати радити у потпуности такве ствари.

"Имали смо једно такозвано закључавање гдје смо, пратећи све оно што су радиле друге европске земље, урадили и овде, а што нас је добро коштало у негативном смислу и ником није циљ да доживимо тако нешто поново, јер би сигурно трпјела наша економија када би уводили такве мјере", истакао је Лукач.

Он је подсјетио да неке европске земље већ уводе неке од радикалнијих мјера, међу којима и полицијски час, да би спријечиле ширење заразе и сачувале здравље људи.

Лукач је истакао и спремност да Српска уради све што је потребно како би се сачувало здравље људи.

Говорећо о раду Републичког штаба за ванредне ситуације, он је појаснио да то тијело ради на бази свих информација о дешавањима у Српској, да се на сједницама уважава свако мишљење, али да се у првом реду уважава струка.

"Закључке које заједнички донесемо на Штабу свакако сви морамо да спроводимо и до сада је Републички штаб донио добре закључке који су допринијели спречавању ширења заразе у Српској", оцијенио је Лукач.

Према његовим ријечима, Републички штаб за ванредне ситуације бави се и превенцијом лоших мјера које би негативнио утицале на економију и када се види да нека мјера може да се лоше одрази било на здравље људи, или на економију, онда се покушава то да се такве мјере не задржавају дуго и да се дође до најбољих рјешења.